top of page

Kees Alderliesten woont en werkt in Rijsoord. Hij schildert landschap, stilleven en model in olieverf op paneel. Deze techniek bestudeert hij grondig en hij experimenteert met allerlei grondstoffen en materialen om het beste uit de technische kant van het schilderen te halen met als referentie

de oude meesters. 

Hij exposeert in New York, Londen, Hamburg en in zijn atelier in Rijsoord. 

Landschap

De ongerepte en pure landschappen zijn vaak ook op die manier geschilderd: ruig en direct en vaak met indrukwekkende wolkenpartijen. Een extra dimensie, een extra directheid wordt meegegeven door buiten te schilderen.

Kees Alderliesten gaat vaak op pad om buiten 'alla prima' te schilderen. De sfeer, de elementen, de regen, de wind geven het schilderij iets extra's.

Inspiratie

De natuur in het algemeen en de directe omgeving zijn de grootste inspiratiebronnen. Vanuit zijn atelier kijkt hij uit over de polders, naar de altijd prachtige wolkenpartijen, die ontstaan door de omliggende rivieren.

In zijn blog schrijft Kees over het verdwijnen van het Hollandse landschap, de mooie plekjes, het buiten schilderen en allerlei andere dingen die hem bezig houden.

Stilleven

De stillevenschilderijen zijn in balans, de sfeer is verstild. In een uitgewogen compositie komen moderne en historische objecten samen.

Model

Vrouwelijk schoon is door de eeuwen heen verbeeld door kunstenaars. Alderliesten schildert zijn modellen met een rake lijn, sfeer en beweging op een eigentijdse manier. Hij wisselt uitgewerkte realistische schilderijen af

met schetsen in verschillende technieken. 

bottom of page