top of page

Kees Alderliesten woont en werkt in Rijsoord. Hij schildert landschap, stilleven en model in olieverf op paneel. Deze techniek bestudeert hij grondig en hij experimenteert met allerlei grondstoffen en materialen om het beste uit de technische kant van het schilderen te halen met als referentie de oude meesters. Hij exposeerde eerder in New York, Hamburg en Londen.

De ongerepte en pure landschappen zijn vaak ook op die manier geschilderd: ruig en direct en vaak met indrukwekkende wolkenpartijen. Een extra dimensie, een extra directheid wordt meegegeven door buiten in weer en wind te schilderen. Alla Prima.

De stillevenschilderijen zijn in balans, de sfeer is verstild. In een uitgewogen compositie komen moderne en historische objecten samen.

De natuur in het algemeen en de directe omgeving zijn de grootste inspiratiebronnen. Vanuit het atelier zie je de altijd prachtige wolkenpartijen, die ontstaan door de omliggende rivieren.

Om een schilderij geheel eigen te maken heeft Alderliesten het lijstenvak geleerd. Hiermee heeft hij de vrijheid en is hij onafhankelijk van standaard doek- en paneelmaten. Het proces van ontwerp tot en met de afwerking met o.a. bladzilver en bladgoud heeft hij in eigen hand. Deze unieke lijsten vormen zo een geheel met de schilderijen.

bottom of page