top of page
Zoeken

14e eeuwse kerk

De afgelopen vier jaren heb ik gewerkt aan dit schilderij, het interieur van het 14e eeuwse kerkje van Kijfhoek in Heerjansdam. Dit prachtige kerkje heeft de tijd overleefd in een omgeving waar een boom nog geen 50 jaar oud kan worden. Bijzonder dus om het interieur van zo'n oud gebouw -misschien wel het oudste van deze omgeving- vast te leggen.

De mensen van de Kijfhoekkerk zeiden dat je wel eens een beproeving moet doorstaan om tot iets moois te komen, toen ik vertelde dat ik meerdere keren om hulp van boven had gevraagd tijdens het schilderen. Dat viel niet altijd mee.

Daarom heb ik heb het interieur geschilderd zoals ik een landschap aanpak: vanuit een eigen beleving en meerdere perspectieven, zonder maatlat en waterpas, omdat alles, maar dan ook alles scheef loopt in deze kerk..

Dit was een uitdaging, nu ga ik weer verder met andere onderwerpen.240 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page